Aanstaande zaterdag speelt dames 1 om 12.00 uur in Middelbeers de promotiewedstrijd voor een plek in de promotieklasse --- VAMOS XZ 1 gaat in Sneek de strijd aan om de nationale beker zitvolleybal
Volg ons op social media:

VAMOS XZ 1 winnaar Nationale beker zitvolleybal

22 April 2023

Zaterdag 22 april vond in Koog aan de Zaan het Nationale bekertoernooi zitvolleybal plaats.
Zes van de zeven teams uit de eredivisie en de kampioen van de eerste divisie gingen met elkaar de strijd aan.

Het team van VAMOS wist de beide poulewedstrijden tegen Volley Tilburg (25-14 / 25-14) en Avior (25-10 / 25-17) vrij eenvoudig met 2-0 te winnen. Door deze twee ongeslagen wedstrijden eindigde het team als eerste in de poule en moest er in de kruisfinale aangetreden worden tegen Spaarnestad, de nummer twee van de andere poule. Ook deze wedstrijd werd door VAMOS met 2-0 gewonnen (25-22 / 25-17).

De andere kruisfinale werd gewonnen door V.a.s. F.D.S uit Sneek en dus moest de finale tegen deze nummer drie uit de eredivisie gespeeld worden. Een week eerder wist het team van VAMOS de laatste competitiewedstrijd tegen dit team nog met 3-1 te winnen en had zo de tweede plaats in de competitie veiliggesteld.  Ook deze finalewedstrijd bleef het team van VAMOS goed geconcentreerd spelen wat resulteerde in wederom een mooie 2-0 overwinning en dus prolongatie van de titel “Winnaar Nationaal bekertoernooi zitvolleybal“.