Volg ons op social media:

Zitvolleybal

In Mill wordt sinds 2010 zitvolleybal gespeeld. VAMOS heeft twee zitvolleybalteams met spelers/speelsters uit de wijde omgeving van Mill. Het eerste team, met diverse spelers van het nederlandse herenteam binnen de gelederen, draait al jaren mee in de top van de eredivisie en het tweede team speelt in de tweede divisie.

Wat is zitvolleybal?

Zitvolleybal is een aantrekkelijke volleybalvariant, zowel om te beoefenen als om naar te kijken. Het zitvolleybal hanteert – bijna onveranderd – de basiselementen van het volleybal alleen voer je deze zittend in plaats van staand uit.
Bovenhands en onderhands kennen dan ook in verband met de verplaatsingsproblematiek enkele varianten, maar blijven belangrijke technische onderdelen. Naast aanval en blok zijn vooral de lage verdediging, de dynamiek en hoge snelheid spectaculair. Een sprongservice? Dat mag nou net niet! Het zitvlak of een deel van de romp moet bij bijna elke spelactie contact hebben met de vloer.

Zitvolleybal is een leuke en dynamische teamsport en wordt op veel plekken in Nederland gespeeld. In Nederland mag iedereen met of zonder fysieke beperking meedoen. Internationaal is zitvolleybal een Paralympische sport en worden spelers geclassificeerd naar aard van de fysieke beperking.

Ook als je na een blessure wilt blijven volleyballen, dan is zitvolleybal dé sport voor jou! Ga het een keer proberen en sta verbaasd over de snelheid, dynamiek en overeenkomst met het staand volleybal.

==> Nevobo | “Zitvolleybal is voor iedereen! En dat moet iedereen weten.”

Als je meer informatie wilt over zitvolleybal bij VAMOS of je wilt een keer mee komen trainen op een donderdagavond in Mill, dan kun je contact opnemen met Geert van den Heuvel (zv.vamos@gmail.com).