Volg ons op social media:

Zitvolleybalwedstrijd in Haps

24 Januari 2023

Zitvolleybal. Voor velen waarschijnlijk nog een onbekende sport.

Internationaal is zitvolleybal een Paralympische sport en worden spelers geclassificeerd naar aard van de fysieke beperking, maar in Nederland mag iedereen met of zonder fysieke beperking meedoen. Dat maakt zitvolleybal een aantrekkelijke variant van het reguliere volleybal die bij uitstek geschikt is voor oud-volleyballers met blessureproblemen. Deze snelle en dynamische variant wordt echter ook door veel spelers zonder fysieke beperkingen opgepakt.

Sinds 2010 wordt er in Mill zitvolleybal gespeeld. Het team van Vamos, met spelers uit o.a. Mill, Uden, Oeffelt en Haps, draait al jaren mee in de top van de eredivisie.

Om meer bekendheid te geven aan deze vorm van volleybal, speelt het team van Vamos uit Mill af en toe hun competitiewedstrijd bij een van de buurtverenigingen.

Aanstaande zaterdag 28 januari is het team bij Havoc in Haps op bezoek. Om 18.00 uur spelen ze hun wedstrijd tegen VC Allvo uit Almere.

Publiek is uiteraard van harte welkom in sporthal De Stappert, Beerseweg 2, 5443 BE Haps.

Als je meer informatie wilt over zitvolleybal of je wilt een keer mee komen trainen op een donderdagavond in Mill, dan kun je contact opnemen met Geert van den Heuvel (zv.vamos@gmail.com).