Volg ons op social media:

Is jouw spelregelkennis up-to-date?

20 September 2023

Spelregels zijn onmisbaar om een wedstrijd eerlijk en sportief te laten verlopen. Als iedereen de regels kent en opvolgt, wordt iedere volleybalwedstrijd sportiever en dus leuker.
Officials dienen alle regels te kennen en ervoor te zorgen dat deze tijdens de wedstrijd op de juiste manier worden nageleefd. Als speler, trainer, coach, ouder of toeschouwer hoef je niet alle spelregels uit je hoofd te kennen. Maar om beslissingen van de scheids te begrijpen en zelf zoveel mogelijk spelplezier te beleven, is kennis van de basisregels essentieel.

Spelregels in begrijpelijke taal

Op Volleybalmasterz.nl maak je in begrijpelijke taal kennis met alle spelregels. Ook kun je door middel van oefentoetsen je kennis testen en je spelregelbewijs halen, zodat je zelf ook wedstrijden in de lagere klassen kunt fluiten. Een ideaal middel voor nieuwe (jeugd)leden om op een leuke, interactieve manier met de belangrijkste spelregels kennis te maken!

Extra uitleg

Niet alle spelregels zijn altijd even duidelijk voor iedereen. Ter verduidelijking vindt u hier extra uitleg over “Spelerswissels” en “Schermen“.

Alle spelregels

Op deze pagina vind je alle actuele spelregels en handleidingen voor scheidsrechters, per discipline en per speelniveau. Daarnaast vind je er ook uitleg over het Digitale Wedstrijd Formulier (DWF) dat voor alle niveaus wordt gebruikt om uitslagen te registreren.